real estate menu left
real estate menu right
real estate company logo

Ресурси

Ръководство ИС ТБ

Партньори

Добри практики - НПО

Начало Новини Актуални новини
Български (България) English (United Kingdom)
03.10.2011 г.

3 144 ДУШИ СЕ ИЗСЛЕДВАХА ЗА ТУБЕРКУЛОЗА ПО ВРЕМЕ НА „СЕДМИЦАТА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ”

 

3 144 души се възползваха от безплатните прегледи и консултации за туберкулоза по време на „Седмицата на отворените врати”. Тя се организира от МЗ и Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България”. Това е третата седмица на отворените врати от началото на годината досега.

 

Безплатните прегледи се проведоха от 12-16 септември в специализираните лечебни заведения във всички 28 области в страната. По време на кампанията 65 души бяха диагностицирани със заболяването и приети за лечение, а при 184 се откри латентна туберкулозна инфекция. Тези хора са насочени за химиопрофилактика. През „Седмицата на отворените врати” 4 826 пациенти се подложиха и на скрининг за риск от развиването на туберкулоза чрез попълването на анкетна карта.

Регулярното провеждане на „Седмиците на отворените врати” съдейства за навременната диагностика, лечение и профилактика на туберкулозата. Затова през декември МЗ и Програма „Подобряване на контрола на туберкулозата в България” ще проведат още една седмица на отворените врати.

 

Статистика

Брой прегледи на съдържанието : 378341

Кой е онлайн

В момента има 145 посетителя в сайта

Архив

Най-четени статии


Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза - МЗ; © 2011 Всички права запазени