real estate menu left
real estate menu right
real estate company logo
Home
Български (България) English (United Kingdom)
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРОВЕДЕНА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
Wednesday, 10 February 2016 00:00
Program To Improve the Tuberculosis Control in Bulgaria

В изпълнение на взето решение на електронно съгласувателна процедура с писма № 91-00-14/25.01.2016 г. и № 91-00-14/05.02.2016 г. от Националния съвет по превенция на СПИН, туберкулоза и сексуално предавани инфекции и на Заповед № РД-21-1045/30.10.2015 г. на процедура за подбор на неправителствени организации (НПО) по Програма "Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза“ (Програмата) и сформиране на работна комисия за подбор, съгласно Заповед № РД 21-1160/13.11.2015 г., изменена със заповед № РД 21-2/07.01.2016 г. на Министъра на здравеопазването, беше проведен конкурс за под-получатели за изпълнение на дейности по Програмата.

В регламентирания срок бяха подадени документи за участие от 40 (четиридесет) НПО.

Комисията предлага да се сключат договори със:

 1. Фондация "Глобална инициатива в психиатрията", гр. София за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата с рискова група „ромска общност“ в област Благоевград – 56,5 точки.
 2. Сдружение "Съучастие", гр. Варна за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата на територията на областите Варна и Добрич – 62,5 точки.
 3. Сдружение "Свободен младежки център", гр. Видин за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата с рискова група „ромска общност“ на територията на област Видин – 61,0 точки.
 4. Сдружение "Нов път", гр. Враца за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата с рискова група „ромска общност“ на територията на област Враца – 61 точки.
 5. Сдружение "Социален диалог 2001", гр. Габрово за изпълнението на дейности по контрола и превенцията с рискова група „ромска общност“ на туберкулозата на територията на област Габрово – 52,5 точки.
 6. Сдружение "ЛАРГО", гр. Кюстендил за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата на територията на област Кюстендил – 61,0 точки.
 7. Фондация "Рома-Лом”, гр. Лом за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата с рискова група „ромска общност“ в област Монтана – 55,5 точки.
 8. Фондация „Фонд за превенция на престъпността – ИГА”, гр. Пазарджик за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата с рискова група „ромска общност“ в област Пазарджик – 57,0 точки.
 9. Фондация „П.У.Л.С”, гр. Перник за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата с рискова група „ромска общност“ в област Перник – 41,0 точки.
 10. Сдружение "Плевенски обществен фонд - Читалища", гр. Плевен за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата в област Плевен – 58,0 точки.
 11. Сдружение "Център Динамика", гр. Русе за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата в област Русе – 46,5 точки.
 12. ОС БЧК-Сливен, гр. Сливен за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата в област Сливен – 61,0 точки.
 13. Български Червен кръст, гр. София за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата, сред рискова група „бежанци и мигранти“, в област София-град – 61,0 точки.
 14. Фондация "Инициатива за здраве", гр. София за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата на територията на област София-град в общини: Витоша, Възраждане, Илинден, Красна Поляна, Красно Село, Лозенец, Люлин, Оборище, Овча Купел, Средец и Триадица – 58,0 точки.
 15. Сдружение "Каритас София", гр. София за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата на територията на област София-град в общини: Връбница, Изгрев, Искър, Кремиковци, Младост, Надежда, Нови Искър, Панчарево, Подуяне, Сердика, Слатина и район Студентски – 53,5 точки.
 16. Сдружение "Разнообразни и равни", гр. София за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата на територията на област София-област в общини: Антон, Горна Малина Долна Баня, Елин Пелин, Златица, Ихтиман, Копривщица, Костенец, Мирково, Пирдоп, Самоков, Чавдар, Челопеч – 43,5 точки.
 17. Сдружение "Разнообразни и равни", гр. София за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата на територията на област София-област в общини: Божурище, Ботевград, Годеч, Драгоман, Етрополе, Костинброд, Правец, Своге, Сливница – 53,5 точки.
 18. Сдружение "Свят без граници", гр. Стара Загора за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата на територията на област Стара Загора – 58,0 точки.
 19. Фондация "Толерантност и взаимопомощ", гр. Хасково за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата сред рискова група „ромска общност“, на територията на област Хасково – 59,5 точки.
 20. Сдружение „ИКАР“, гр. Хасково за изпълнението на дейности по контрола и превенцията на туберкулозата с рискова група „бежанци и мигранти“, на територията на област Хасково – 61,0 точки.
 21. РФ "Искра", гр. Шумен за изпълнение на дейности по превенция и контрол на туберкулозата с рискова група „ромска общност“ на територията на област Шумен – 49,0 точки.
 22. Фондация "Болни от астма", гр. Ямбол за изпълнение на дейности по превенция и контрол на туберкулозата с рискова група „ромска общност“ на територията на област Ямбол – 50,5 точки.

Комисията постави следните оценки на некласиралите се организации:

Заявен интерес към област/община

Организация

Крайна оценка

Благоевград

Сдружение "Адаптация"

37,5

Благоевград

Фондация "Промяна и развитие"

39,5

Бургас-град без кв.Победа

Сдружение "Каритас София"

30,0

Варна и Добрич

Фондация "За по-добро психично здраве"

59,5

Видин

ОС БЧК-Видин

49,0

Плевен

Фондация "Социални и здравни алтернативи"

52,5

Пловдив-град, без кв. Столипиново

ОС БЧК-Пловдив

27,0

Русе

ОС БЧК-Русе

39,0

Сливен

Фондация "Здравето на ромите"

54,0

Сливен

Сдружение "Жажда за живот"

56,5

София

Национална пациентска организация

46,0

София

Сдружение "Здраве без граници"

52,0

Хасково

Сдружение "Съюз за възстановяване и развитие"

44,5

 

Комисията не допусна за оценка следните кандидати, поради не представяне на лиценз от ДАЗД за предоставяне на социални услуги за деца до 18-годишна възраст:

-        Сдружение "Доза обич"

-        Фондация "Областен ромски съюз"

-        Фондация "Панацея"

-        Фондация за регионално развитие “Рома-1995"

-        Сдружение "Консултантско бюро Напредък 7"

Комисията предлага да се стартира нова процедура за подбор на неправителствени организации за работа в областите Бургас и Пловдив.

Докладът с резултатите от извършения подбор е одобрен от министъра на здравеопазването и утвърден от членовете на Националния съвет по превенция на СПИН, туберкулоза и сексуално предавани инфекции.

*Всички неправителствени организации, които желаят да получат подробна информация относно проведения конкурс за избор на под-получатели по Програмите, финансирани от Глобалния фонд, е необходимо да подадат своите запитвания в писмен вид в деловодството на Министерство на здравеопазването:

пл. „Света Неделя” №5

София 1000

за

Структура за управление на Програми, финансирани от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария

 

Statistics

Content View Hits : 455577

Who is online

We have 91 guests online

Record

Most read articles


Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза - МЗ; © 2011 Всички права запазени