real estate menu left
real estate menu right
real estate company logo

Ресурси

Ръководство ИС ТБ

Партньори

Добри практики - НПО

Начало Новини
Български (България) English (United Kingdom)

Покана за подаване на идейни предложения за подготовка на концептуално предложение пред Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария

 

НАЦИОНАЛНИЯТ СЪВЕТ ПО ПРЕВЕНЦИЯ НА СПИН, ТУБЕРКУЛОЗА И СЕКСУАЛНО ПРЕДАВАНИ ИНФЕКЦИИ КЪМ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

обявява

 

Процедура и критерии за разглеждане на идейни предложения при подготовката на концептуално предложение за финансиране на дейности, свързани с контрола на туберкулозата в Република България, съгласно новия модел за финансиране, въведен от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария

С писмо от 12 март 2014 г. г-н Марк Елдън-Едингтон, Директор „Управление на Програми“ на Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария изпрати уведомително писмо до членовете на Националния съвет по превенция на СПИН, туберкулоза и СПИ с условията за кандидатстване по Новия модел на финансиране на Глобалния фонд („New Funding Model”).

Съгласно условията на Глобалния фонд, Националният съвет по превенция на СПИН, туберкулоза и СПИ може да подаде искане за финансиране на дейности по превенция и контрол на туберкулозата в страната под формата на концептуално предложение за финансиране (“concept note”) при условие, че държавата докаже 60% финансово участие по проблемите на заболяването.

С въвеждането на Новия модел на финансиране, продължителността на изпълнението на безвъзмездната помощ е за период от три години.

Документацията свързана с Новият модел на финансиране на Глобалния фонд е достъпна на следния адрес http://www.theglobalfund.org/en/fundingmodel/single/applicationmaterial/

Членовете на Националния съвет по превенция на СПИН, туберкулоза и СПИ одобриха датата 15 октомври 2014 г. за кандидатстване пред Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария с концептуално предложение за финансиране на дейности, свързани с контрола на туберкулозата в България, съгласно новия модел за финансиране.

Подготовка на проектните документи за изготвяне на концептуално предложение за кандидатстване е възложена на експертна работна група, която е сформирана със заповед на министъра на здравеопазването, заместник-председател на Националния съвет.

 

Процедура и график за подготовка на идейни предложения от всички заинтересовани институции и организации:

 1. Подаване на идейни предложения за включване в концептуално предложение за финансиране на дейности, свързани с контрола на туберкулозата в Република България, съгласно новия модел за финансиране, въведен от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария - до 17.09.2014 г.
 2. Разглеждане на подадените предложения от работната комисия - до19.09.2014 г.
 3. Представяне на оценка и обратна връзка към всички заинтересовани страни за подадените предложения - до 24.09.2014 г.
 4. Представяне на документацията за кандидатстване на членовете Националния съвет по превенция на СПИН, туберкулоза и СПИ за широко обсъждане и одобрение - до 06.10.2014 г.
 5. Изпращане на концептуално предложение до Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария за финансиране на дейности, свързани с контрола на туберкулозата в България, съгласно новия модел за финансиране. – до 15.10.2014 г.

Формат на идейните предложения:


Идейните предложения да са в обем до 3 печатни страници и да отговарят на следните минимални изисквания:

 1. Заглавие на идейното предложение;
 2. Име и адрес за обратна връзка на организацията/институцията, изготвила предложението;
 3. Времева рамка за изпълнението на дейностите, заложени в идейното предложение /начален и краен срок/;
 4. Резюме на идейното предложение /до 300 думи/;
 5. Оценка на размера, характеристиките и нуждите на целевата група на идейното предложение съгласно насоките по кандидатстване;
 6. Описание на основната цел/цели, модули и интервенции съгласно насоките за кандидатстване;
 7. Количествени индикатори за оценка на изпълнението на дейностите и постигането на планираните резултати;
 8. Предложение за размер на бюджет за изпълнението на идейното предложение по дейности и области на предоставяне на услуги;

7 критерии за оценка на идейните предложения за включване:

 1. Подходите, заложени в идейните предложения трябва да представят интервенции, които са в съответствие с най-добрите международни практики (Стратегия за спиране на туберкулозата на Световната Здравна Организация и Глобалния план за спиране на туберкулозата 2006-2015 г. и Стратегическите насоки на Глобалния фонд за инвестиции за Източна Европа и Централна Азия „Turning the Tide against HIV and Tuberculosis“)

 2. Предложените интервенции да съответстват на основната стратегия и принципи на настоящата Национална програма за превенция и контрол на туберкулозата 2012-2015 г.

 3. Целите, дейностите и индикаторите следва да са формулирани конкретно, да са измерими, и да имат ясна връзка помежду си и да бъдат представени съгласно новата терминология на Глобалния фонд – с модули и интервенции

 4. Предложеният бюджет да е ясно планиран и аргументиран

 5. Да описват как целевата група е била включена в разработването на идейното предложение и/или ще бъде включена в изпълнението на планираните дейности

 6. Предложените цели, задачи и дейности да са постижими и измерими

 7. Подходите, заложени в идейните предложения да отчитат човешките права и равнопоставеността на половете, както и необходимостта от премахване на стигмата и дискриминацията срещу хората, засегнати от туберкулозата и други уязвими групи.

Документите трябва да бъдат изпратени на хартиен носител на адрес:


Министерство на здравеопазването

София 1000

Пл. „Св. Неделя" № 5

Структура за управление на Програми, финансирани от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.

Относно: Идейни предложения за включване в концептуално предложение за финансиране на дейности, свързани с контрола на туберкулозата в Република България

 

Документите трябва да бъдат изпратени и на електронна поща на адрес:   Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Крайният срок за изпращане на идейни предложения е 17 септември 2014 г., като за документите на хартиен носител важи пощенското клеймо.

Идейните предложения да бъдат изготвени на български език.

Водещ език при изготвяне на концептуалното предложение на страната е английският език.

При необходимост от допълнителна информация, моля задавайте Вашите въпроси на електронна адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Приложения:

 

ОФИЦИАЛНО ПИСМО ПОКАНА ОТ ГЛОБАЛНИЯ ФОНД от 12.03.2014 г  >>>

ФОРМУЛЯР НА КОНЦЕПТУАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ >>>

УКАЗАНИЯ ЗА ПОПЪЛВАНЕ НА ФОРМУЛЯРА ЗА КОНЦЕПТУАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ  >>>

ПАКЕТ ДОКУМЕНТИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК >>>

 

  

 

Търсене

Календар

февруари 2013
пвсчпсн
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728


Статистика

Брой прегледи на съдържанието : 447020

Кой е онлайн

В момента има 80 посетителя в сайта

Архив

Най-четени статии


Подобряване на устойчивостта на Националната програма по туберкулоза - МЗ; © 2011 Всички права запазени